Wednesday, May 11, 2016

~ TANPA SEBAB ~


MOOD yang sukar diduga-duga. Marah-marah.. Bernada sinis. Marah-marah. Menutur keras. Sinis. Meninggi suara. Marah-marah.. 

Kadang-kala tanpa sebab, bila-bila masa dimahu seperti mana beberapa hari ini.

Itu kamu. Yaa, kamu.. Dan, aku menerima seadanya kamu semenjak bertahun lalu.

[Ter-lalu selalu]

8 comments:

Anonymous said...

mood aku pun begitu
skrg tgh menggila
melayan kerja gila
dari mereka yg di atas
yang berlagak seperti tahu buat kerja
tetapi sebenarnya tak tahu apa2
lansung masalah dtg mereka lari lintang pukang
yg tinggal hanya terpaksa mencuci
kotor yg mrk tinggalkan dgn bangga...

sfg

Ophe said...

Senyumlahh.. meski apa yg membeban, senyum itu memberi sedikit senang. Paling ptg, mereka, usah dibeban 'mood' itu kepada yg terkait..

Aku yakin, kamu itu mampu membuat teraju yg patut pda duduknya..

Anonymous said...

aku bukan org jenis mudah senyum, Ophie
aku susah hati aku tak senyumlah
aku happy pun aku jarang senyum
sb itu perkataan sombong tu sinonim dgn fikir kebanyakan

tapi kali ini mmg tak terdaya nak memikul beban yg bertimpa-timpa
sejak dari pertengahan tahun lepas aku rasa aku tak punya rehat
bercuti pun jarang sekali
Letih


sfg

Ophe said...

Insya-Allah, akan ada surut sedikit demi sedikit.. Dan, yaa.. Aku sendiri juga takut untuk membuat sapa 😉

Anonymous said...

haha
kelakar juga ni
apa yg kamu nak takutkan?
aku ini tampak saja garang atau sombong
sebab sdh terdidik serious begitu
tapi tak bermakna kalau org tegur aku abaikan
selalunya org senyum aku senyumlah
org sapa aku jawablah...
cuma aku bukan jenis bersosial
org ckp skill berkomunikasi itu kurang
but those yang benar kenal aku, kalau kamu bilang aku sombong
mereka boleh gelak juga seperti aku

:)


sfg

Ophe said...

Kamu itu Serius.. Sebagaimana seriusnya aku kala menunggu dark mocha yg tidak kunjung tiba..

Anonymous said...

yep aku serious itu aku akui
kadangkala bila soal kerja aku blh jd manusia perfectionist
sb sudah terdidik begitu... soal kerjalah
soal lain tu tidaklah
Itu yg adakala org tak faham
sombong dan serious dua perkara berbeza :)

kamu lebih arif jika itu juga kamu


sfg

Ophe said...

Soal kerja.. Pastinya harus serius untuk siapapun kan.. Dan, yaa perfectionist itu sgt style.. :)