Friday, January 11, 2013

~ PROGRAM ISTANA BUDAYA 2013 ~


MENERUSKAN kecemerlangan sedia ada usaha untuk  memartabatkan seni pementasan tanah air, Istana Budaya (IB) kembali dengan program-program yang lebih menarik untuk tahun 2013 ini.
 
Melalui pelancaran program yang telah disempurnakan oleh Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim baru-baru ini, menyaksikan pelbagai program seni dan budaya mengisi kalendar IB untuk tahun ini.
 
Tidak hanya menumpukan kepada pementasan teater semata-mata, program-program 2013 dilihat lebih menyeluruh dan merangkumi pelbagai elemen pementasan lain seperti tarian, muzik dan sebagainya.
 
Menariknya, barisan program yang dirancangkan ini juga menampilkan lebih kepelbagaian dan pilihan kepada khalayak menonton dari segenap lapisan umur. Tidak sekadar yang bertaraf nasional tetapi tumpuan juga diberikan kepada program-program yang bertaraf antarabangsa.
 
Antara program-program yang bakal menarik perhatian ialah seperti persembahan tarian Song of the Wanderers, Konsert muzikal Scooby Doo, Konsert Orkestra Simfoni Kebangsaan, dramatari, teater adaptasi novel, muzikal, konsert tribute lagenda dan banyak lagi.
 
[Tidak sabar menunggu persembahan Orkestra Seni Kebangsaaan yang bakal mengisi pentas Panggung Sari, Istana Budaya sepanjang tahun ini...] 

No comments: