Saturday, June 11, 2011

~ MALAM PUISI PATRIOTIK @ RUMAH PENA ~

Saudara Ahmad Sarju


Saudara Isma Saring

Saudara Norakma & Dr Jessica Ong


Saudara Khalid Salleh


Saudari Norazimah


Saudara Amran Rashidi


Saudara Nordin @ Bob


Anak kecil berjiwa besar yang mencuri perhatian penonton apabila sering cuba meniru gaya sang pemuisi yang tampil membuat persembahan...


APA sahaja bentuk acara yang berkaitan bacaan puisi, aku sebolehnya tidak mahu gagal untuk menjadi sebahagian. Bukan semenjak mengenal Rumah PENA, tetapi lebih awal dari itu. Cumanya, Rumah PENA ini menjadi sinonim kerana hanya penggiat rumah ini sahaja yang mahu terus memelihara puisi menjadi hal seni yang terkagum di kota besar ini.

Kesempatan ini terisi dengan energi positif yang jauh meresap ke dalam jiwa. Mendengar Saudara Ahmad Sarju dengan 'P. Ramlee Hanya Seorang', Isma Saring dengan 'Sekadar Bertanya', Datuk Muda Taufik dengan 'Bacalah', saudara Norakama dan Dr Jessica Ong dengan 'Aksara Merdeka', saudara Mas Adiki & sang puteri dengan 'Mat Kilau Wira Pahang' sungguh membakar semangat dalam.

Begitu juga saat dengan Amran Rasyidi dengan 'Mencari Wira' dan Nordin @ Bob dengan 'Katalah Tuan'. Namun yang paling mencuri hati, tentu sahaja lantunan rasa dari saudara Khalid Salleh dan bekas juara sayembara puisi tersohor, Norazimah Abu Bakar yang tidak pernah gagal menawan rasa.

Mudah-mudahan acara seumpama ini mendapat pendedadah dan sokongan yang sewajarnya.

[Al-Fatihah buat aruwah saudara Amirul Faqir yang kembali ke-rahmatullah pada hari yang sama.. Moga rohnya di-cucori rahmat.. amenn..]

No comments: