Wednesday, January 28, 2009

~ TEATER MUZIKAL IBU ZAIN DATANG LAGI ~


Aku pernah berkongsi cerita tentang kehebatan pementasan teater muzikal Ibu Zain di sini beberapa bulan lalu. Betapa pengimbauan tentang tokoh wanita yang hebat itu dekat dan lekat di hati mereka yang hadir menonton ketika itu. Dan ia masih lekat di ingatku sehingga saat ini.

Berita gembira buat mereka yang tidak berkesempatan untuk menontonnya tempohari, Teater Muzikal Ibu Zain bakal dipentaskan sekali lagi. Kali ini bukan di Istana Budaya tetapi di Matic, Jalan Ampang, Kuala Lumpur pada 13-22 Mac depan, jam 3.00 petang dan 8.30 malam.

Pengarahnya masih sama, Puan Rosminah Tahir dan gandingan serasinya Puan Siti Rohayah Atan (penerbit) serta sebahagian besar pelakon-pelakon sama yang menerajui Teater Muzikal Ibu Zain ketika dipentaskan di Istana Budaya. Kak Liza Othman dan Dato' Rahim Razali tentunya.

Sungguh sebuah kebetulan kerana dalam entri ku pada 18 January lepas, aku ada suarakan "Kalaulah teater Ibu Zain di-pentas-kan sekali lagi... " dan ia bukan 'kalau' lagi kerana suara hatiku itu seperti di dengar sang penerbit dan pengarahnya... Terima kasih. Aku berharap agar mereka yang belum berkesempatan untuk menonton teater ini, ambillah peluang yang ada ini dengan sebaiknya. Kamu pasti akan membawa pulang sesuatu setelah menonton pementasan ini.

[Nan setitik jadikan laut, nan sekepal jadikan gunung, alam terkembang jadikan guru, akar di bumi akal ke langit...]

5 comments:

one love said...

i'll try...
Harapan, semoga saya balik dgn sesuatu kelak

Koishie said...

mudah-mudahan... :)

masMZ said...

wahhhh.... mesti nak kena pergi tengok nih!!!!
Cik Koishe, suara hatimu didengar :)

Koishie said...

masMZ, cari sedikit kelapangan untuk menonton nanti yaaa... mengenang jasa dan pengorbanan Ibu Zain.. ermm..

masMZ said...

:D