Thursday, November 01, 2007

~ SELAMAT PENGANTIN BARU.. ~

Seketika tadi aku menerima undangan majlis perkahwinan seorang sahabat. Tidak cukup dengan kad, dia turut menghubungiku mengharapkan agar aku dapat turut sama meraikan hari bahagianya. Majlis ini akan berlangsung pada hari ahad 18hb November ini.

Tumpang gembira buat sahabat ini. Percintaannya dengan kekasih hati bukan sekejap. Bukan setahun, bukan juga 2 tahun. Tetapi melalui satu tempoh yang panjang dengan pelbagai cabaran sebelum bersepakat ke jenjang pelamin ini. Ku kiranya usia percintaan mereka berdua itu jauh lebih panjang berbanding percintaanku dengan teman jiwa. Namun.. kalau sudah jodoh.... Ribut taufan yang macamana sekalipun, ia tetap tidak menjadi halang. Aku sangat2 mengkagumi ketabahan dan kesabaran sahabat yang seorang ini.

Malang sekali, pada tarikh 18hb itu, aku punya agenda yang telah dirancang terlebih dahulu. Kebetulan juga pada esok harinya itu juga merupakan hari ulangtahun kelahiran teman jiwa. Bagaimana ya... Tentu sahaja aku tidak boleh menggadai janji dengan mudah kerana ia telah lama diatur rancang. Pun begitu, meraikan hari bahagia sahabat ini juga bukan sesuatu yang boleh aku tolak tepi begitu sahaja. Ermm... Bagaimana yeaa...

[Selamat berbahagia... bersyukor apa yang ada dan bersabarlah apa yang kurang..]

No comments: